Lucas van Bilderbeek

15941340_1525797990767161_1928820826102953848_nLucas van Bilderbeek – Geschiedenis

Nieuwsgierig, optimistisch, creatief

De maatschappij dat zijn wij. Niet jij of ik, maar wij samen geven vorm aan de maatschappij waar we deel van uitmaken. Bij Edison probeer ik een klein steentje bij te dragen aan die vormgeving. Maatschappelijke betrokkenheid is mij met de paplepel ingegoten. Het is deze betrokkenheid die mij heeft doen besluiten om een studie geschiedenis te gaan volgen. Ik wil graag de maatschappij en cultuur waarin wij leven beter begrijpen. Om te zien wat hen gevormd hebben, is een blik op het verleden onmisbaar.

Echter liggen oplossingen niet in het verleden, maar in de toekomst. Omdat ik ook na wil denken over de wereld van morgen, heb ik mij aangesloten bij de denktank. Ik vind het een uitdaging om praktisch en concreet te brainstormen over vraagstukken die leven in onze maatschappij. Het interdisciplinaire karakter van Edison vind ik daarbij erg belangrijk. Zowel tijdens als na mijn studie neem ik graag deze oefeningen mee.

Comments are closed